tiistai 24. maaliskuuta 2015

Viljelypalstat odottavat kevättä ja viherpeukaloita!

Tarjantien pelto Lahden Jalkarannassa on ollut palstaviljelykäytössä jo hyvän aikaa. Tänä keväänä palsta-alue kokee pienen muodonmuutoksen Jalkaranta-seuran aloitettua toiminnan paikallisena koordinaattorina. Erilaisia kehittämisajatuksia viriää varmaan kevään aikana ja lumien sulaessa pellolta.Mikä sitten muuttuu?
Aivan aluksi toiminnassa keskitytään erityisesti maan peruskunnon ja viljeltävyyden parantamiseen, joka on ollut myös alueen viljelijöiden suurin toive. Savista maata on tarkoitus parantaa ainakin tuomalla paikalle hiekkaa sekä mahdollisesti multaa. Todennäköisesti kevään aikana alueelle saadaan myös pieni välinevarasto, johon kaikki viljelijät saavat avaimet. Mietitään kesän aikana yhdessä, mitä muuta alueella haluttaisiin kehittää.

Jakotapahtuma tuttuun tapaan toukokuussa
Palstojen jakotapahtuma pidetään tiistaina 5.5.2015 klo 17-19 Tarjantien pellolla. Otathan mukaasi viljelypalstan vuokraa + vesimaksua vastaavan määrän käteistä, mieluiten tasarahana. Vuokrahinnat ovat: 30 euroa/aari + 15 euron vesimaksu, 15 euroa/puoli aaria + 15 euron vesimaksu. Hiekkalasti + välinevaraston avaimet kuuluvat sopimukseen veloituksetta.

Etukäteisvarauksia palstaviljelypaikoista ei oteta, mutta jakotapahtumassa huomioidaan luonnollisesti aiempien viljelijöiden satsaukset tutulle palstalle. Tänä vuonna ei myöskään tehdä uusia pitkäaikaisia vuokrasopimuksia, mutta olemassa olevat Tarjantien sopimukset ovat voimassa. Katsotaan näitä pidempiaikaisia sopimuksia ajan kanssa, kun toiminta pääsee kunnolla vauhtiin. Palstaviljelypaikkoja voi kysellä myös jakotapahtuman jälkeen, viime vuonna ainakin jäi myös vapaita paikkoja.

Tervetuloa uudetkin mukaan!
Tervetuloa rohkeasti mukaan kaikki viljelystä kiinnostuneet, vaikka kokemusta ei vielä paljon olisikaan! Mukana on useita konkareita, jotka auttavat alkuun varmasti! Tänne blogiin on tarkoitus myös haastatella monenlaisia viljelijöitä ja kertoilla kevään sekä kesän kuulumisia. Lisätietoja Tarjantien pellon toiminnasta osana Jalkaranta-seuraa voi kysellä Saaralta, mieluiten klo 16 jälkeen: Saara Vauramo
0447161585.


P.s. Nyt on jo hyvä aika kylvää vaikkapa tomaatteja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti